• +40 758 416 859

Centrul Educaţional Bridge s-a născut din inima Asociației Sirinia, care are o experiență acumulată în decursul a șapte ani de activitate în zona social-educațională, din care ultimii trei ani în segmentul educației non-formale.

Conceptul de Bridge este asimilat atât în viziune, cât și în misiune scopului Asociației Sirinia, reprezentând liantul între adulți și copii, prezent și viitor. Acest centru educațional este puntea pe care orice copil poate călca cu încredere spre viitor, o punte care nu ar avea stabilitate dacă nu s-ar sprijini pe stâlpi temeinici, precum: familia, o echipă de perspectivă, un program educațional ce face din excelență un țel, o clădire ce oferă un ambient plăcut și familiar.

Bridge este un proiect ambițios deoarece ne angajăm în muncă cu preșcolarii cărora, prin metode deja testate le deschidem apetitul pentru învățare.

Astfel, despre Sirinia spunem că este povestea în care credem cu tărie. Despre Bridge putem spune că este povestea care merge mai departe!

Centrul Educaţional Bridge promovează noțiunea de dezvoltare globală a copilului, în sensul că pregătirea copilului pentru şcoală şi pentru viaţă trebuie să aibă în vedere nu doar acumularea de cunoştinţe, ci, în aceeaşi măsură, capacităţi, deprinderi, atitudini ce ţin de dezvoltarea socio-emoţională, cognitivă, precum şi dezvoltarea psiho-motrică.

Dezvoltarea pe plan personal este o preocupare fundamentală a noastră; dorim să oferim genul de educație care merge dincolo de sensul strict academic și care îi pregătește pe copii pentru o viață în permanentă schimbare.

Educația pentru viață reprezintă o altă zonă de interes pentrunoi. Ne propunem să dezvoltăm un stil de viață sănătos, gândire critică și creativă, dragoste pentru învățare, spirit de echipă, capacitate de adaptare sporită, cetățenie activă, competențe sociale și civice.

Învățarea experiențială este un alt principiu fundamental al Centrului Educaţional Bridge. Prin urmare, copiii nu sunt doar receptori pasivi de informație, ci îi învățăm să se bazeze pe experienţele lor, să își folosească simţurile, să atingă, să se joace, să gândească critic, să rezolve probleme și să ia decizii. Astfel, se formează un dialog activ între educator și copil, experiențele și dezvoltarea personală fiind valorizate, iar învățarea, centrată pe fiecare copil în parte.

Și, cel mai important dintre toate principiile, este educația cu blândețe, raportarea cu dragoste și respect față de copii, eliminând complet pedepsele și recompensele.

Contact

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…